Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 26. péntek // Ervin névnap

Ovisok olimpiája

2018. január 14., vasárnap
Kilenc veszprémi óvoda közel száz növendéke mérette meg magát január 12-én a Március 15. utcai csarnokban rendezett Ovi olimpián, melyen a Vedac szakmai támogatóként közreműködött.

Népes gyermekseregtől volt hangos péntek délelőtt a Március 15. utcai sportcsarnok, ahol immáron ötödik alakommal rendezték meg a veszprémi óvodák sportversenyét.

A főszervező Báthory István általános iskola igazgatójától, Barták Péternétől megtudtuk, öt évvel ezelőtt azzal a nem titkolt szándékkal hívták életre ezt a rendezvényt, hogy ízelítőt az ízelítőt adjon az intézmény falai között működő sporttagozat munkájából. Megnyitó beszédében az óvodapedagógusok és a különböző támogató szervezetek áldozatkész segítségét hangsúlyozta az iskola vezetője.

Ovádi Péter önkormányzati képviselő, az esemény fővédnöke elmondta, büszkeséggel tölti el, hogy ötödször is tető alá tudták hozni az Ovi olimpiát. – Nagyon boldog vagyok, hogy minden évben ilyen sok kisgyerek próbálhatja ki magát ezen a megmérettetésen. A sport mindenre megtanít minket, ezért is különösen fontos, hogy megtanítjuk azt a fiataloknak – zárta gondolatait.

A közös bemelegítést követően – amelyben a felnőttek is bekapcsolódtak – a harmincméteres futószámmal vette kezdetét a viadal. A tízfős csapatok helyből távolugrásban, kislabda hajításban és egy kétszáz méteres futószámban álltak rajthoz.

Az összesített pontversenyt a Bóbita óvoda nyerte igen komoly előnnyel (68 pont). A dobogó második fokára, szoros csatában az Egry úti ovisok állhattak (36 pont), a bronzérmek pedig a Ringató óvoda növendékeihez kerültek.

forrás: vehirsport.hu