Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 24. szerda // György névnap

Kiválóságok a VEDAC egysége mellett

2017. december 28., csütörtök
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club olimpikonjai, kiváló versenyzői sorakoztak fel az egyesület mögött. Köszönjük!

Tisztelt Közvélemény, kedves veszprémi atlétikát szerető emberek!

A VEDAC körül az utóbbi napokban kialakult helyzetben szeretnénk kinyilvánítani támogatásunkat a VEDAC szakosztályi modellje és felkészült edzői gárdája mellett.

Bízunk benne, hogy Veszprém város továbbra is a legmesszebbmenőkig támogatja ezt a szakmai műhelyt, mely annyi tehetséget és klasszist adott a magyar és a veszprémi sportnak az elmúlt évtizedekben.

Kérjük a városvezetést, hogy döntéseiket a klub sikerkovácsainak hagyatékát védve hozzák meg!

A sajtóban megjelent, hogy a VEDAC egyik edzőjével, Tóthné Stupián Anikóval nem hosszabbítja meg lejáró szerződését. Az online közösségi médiában, illetve különböző sajtótermékekben olvasható bejegyzések, újságcikkek és vélemények, valamint a tisztánlátás miatt úgy érezzük, meg kell szólalnunk és határozottan ki kell állnunk az egyesület vezetősége és a klub egysége mellett.

Meg kell szólalnunk amellett a klub mellett, aminek támogatásával sportkarrierünk kimagaslóan eredményes lehetett. Olimpián, világbajnokságokon, Grand Prix versenyeken képviseltük Magyarországot, Veszprém városát és az egyesületet. Azt az egyesületet, aki mindenben segítette, támogatta sportolói pályafutásunkat, sokszor nehéz helyzetben is.

A nagy hagyományú, egy szakosztályos klub sportolói több szakágban, az ország egyik legjobb egyesületeként értek el nemzetközi szintű eredményeket többek között Szabó Ernő, Koós Hutás László, Kungl József, Zentai Tibor, Szemán János, Tóthné Stupián Anikó segítségével.

A klubban több szakág munkáját, tevékenységét és menedzselését nem könnyű összehangolni, de mindig a klub érdeke volt az elsőszámú vezérlő elv. Egy egyesület eredményes működését csakis az egységes szellemiség és a közös célok viszik előre, nem az öncélúság.

A versenysport és edzőink megtanítottak bennünket arra, hogy az eredmény eléréséhez rengeteg munka, alázat, tisztelet kell. Tisztelet a munka és a másik munkája iránt! Összefogás a pályán és pályán kívül, a versenyzők és edzők között. Hajrá VEDAC!

Veszprém, 2017. december 28.

Kovács Balázs Olimpikon (2000 Sydney), EB, EK résztvevő gátfutó
Orbán Éva Háromszoros olimpikon (2004 Athén, 2008 Peking, 2012 London) kalapácsvető
Kovács Tamás Olimpikon (2012 London), Universiade 9. helyezett hosszútávfutó
Kovács Ida Olimpikon (2004 Athén), EB résztvevő hosszútávfutó
Dóczi Éva VB, EB, EK résztvevő, 16-szoros magyar bajnok középtávfutó
Tóth Lívia Universiade győztes, Atlétikai Világdöntő 4. hely (2005) országos csúcstartó akadályfutó
Berkovics Imre VB, EB, EK résztvevő, 13-szoros magyar bajnok hosszútávfutó