Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. március 29. péntek // Auguszta névnap

Közeleg a veszprémi sportágválasztó

2017. augusztus 22., kedd
Több mint húsz sportágat kipróbálhatnak, s még nyerhetnek is azok, akik augusztus 26-án kilátogatnak az Erdész utcai sportközpontban rendezett sportágválasztóra.

Veszprém Megyei Testnevelő Tanárok Egyesülete (VMTTE) augusztus 26-án (10 és 16 óra között) sportágválasztót tart Veszprémben, az Erdész utcai sportközpontban.

A szervezők minden érdeklődőt várnak, aki szívesen sportol, szeretne új sportágakat kipróbálni vagy a különböző egyesületek szakembereivel találkozni, nekik kérdéseket feltenni. Kifejezetten számítanak azon fiatalok érdeklődésére, akik még nem döntötték el, hogy milyen sportágban mutatnák meg tudásukat.

A sportágválasztón számos egyesület képviselteti magát a bakonyi megyeszékhelyről és annak környékéről, az előzetes jelentkezések alapján több mint húsz sportág fog bemutatkozni.

A Veszprémi Tollaslabda SE, Trampolin SE (floorball), az Acro Dance Akrobatikus Rock and Roll Sporttánc Egyesület, a Herendi Judo Klub és a Veszprémi Judo SE (egyaránt cselgáncs), a Berenhidai Huszár Péter Baranta SE (baranta), a VESC női röplabda szakosztálya, az 1. Futsal Club Veszprém, a Veszprémi Jéglovagok (jégkorong), egyesületünk, a VEDAC (atlétika), a Veszprém Honvéd Tájfutó Egyesület, a Veszprémi Sportmászó Egyesület (falmászás), a Veszprémi Torna Club (gumiasztal), a Dózsa SE (birkózás) és a Veszprémi Triatlon Egylet is részt vesz az eseményen. Mindezek mellett a kézilabdával, a kosárlabdával, a sakkal, a kerékpározással, a petanque-gal és a twirlinggel is megismerkedhetnek a résztvevők.

Az érdeklődők általános állapotfelmérésnek is alávethetik magukat. Az ebben segédkező védőnők elsősorban a jelentkezők testállapotát mérik majd fel.


Érdemes lesz a kilátogatóknak minél több sportágat kipróbálni. Akik ugyanis legalább tíz sportágba belekóstolnak (s azt aláírással igazolják, majd leadják pontgyűjtő lapjukat), a nap végén sorsoláson vesznek részt, ahol értékes sportszereket nyerhetnek.