Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2018. október 24. szerda // Salamon névnap

Nyílt napot tartott az egyesület

2017. május 08., hétfő
A testmozgás, az állapotfelmérés, az egészséges táplálkozás és az elsősegélynyújtás is szerepet kapott a stadionban tartott nyílt napon.

A Gizella-napok keretében nyílt napot tartott a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) május 5-én, mely egyben a klub által elindított Fitt Kölyök Program egyik állomása is volt. A program keretében már több esemény is sikeresen megvalósult, a VEDAC szakemberei kölyökatlétikai eszközök segítségével egyéni és csapatversenyt szerveztek helyi általános iskolákban. A Fitt Kölyök program célja, hogy a gyerekeket egészségre nevelje, a testmozgás és az egészséges táplálkozás mellett.

Ezúttal a veszprémi stadionban várta az érdeklődőket a VEDAC, egyénileg és szervezett iskolás csoportoknak is lehetőségük volt kipróbálni különböző mozgásformákat. A programban helyet kapott többek között a futás, a gerellyel célba dobás és a kalapácsvetés is, valamint egy akadálypályán ügyességüket is próbára tehették a gyerekek.

Lehetőség nyílt részt venni állapotfelmérésen is, ahol az érdeklődők visszajelzést kaphattak a fittségi állapotukról, megmérhették vérnyomásukat, vércukorszintjüket. A rendezvény folyamán csoportos tájékoztatások zajlottak az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati tudnivalóiról, mint például a szívleállás esetén végezhető újraélesztés technikájáról.

Az egészséges táplálkozás is szerepet kapott a programban, bemutattak és kóstoltattak bioélelmiszereket, cukormentes csokoládét és édességeket.

Ingyenes szaktanácsadás keretében a klub szakemberei javasoltak életkornak, edzettségi állapotnak megfelelő mozgásformát. Ezen felül a látogatók betekintést nyerhettek a VEDAC edzésibe is.

forrás: vehirsport.hu