Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 20. szombat // Konrád, Tivadar névnap

Jövőre kezdik a stadion felújítását

2017. április 21., péntek
Megújul a Wartha Vince utcai stadion. Az ódon épületben egyre rosszabbak a körülmények, a futófolyosón már kezd szétmállani a burkolat, az öltözőkben kicsi a hely, és a zuhanyzókra is ráfér a felújítás.

- Egyesületünk első lépésként a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) által biztosított beruházási támogatásból 20 millió forintból építtethet egy kis termet a meglévő tornász gyakorló mellé, mivel a megnövekedett létszám miatti helyszűke már a mindennapi működésben is fennakadásokat okoz – tudtuk meg a Veszprém Torna Clubtól (VTC). Ennek az épületnek a tervezése folyik, a kivitelezés a tervek szerint még idén befejeződik.

A MATSZ 2017-es infrastrukturális beruházási keretéből 190 millió forintot biztosít a tornacsarnok felépítésére a stadion területén. A Porga Gyula polgármester és Magyar Zoltán a szövetség elnöke között történt egyeztetésen a meghatározott igényeket mind a város, mind a VTC számára megvalósítható módon alakították ki, így a műszaki és szakmai szempontok meghatározása után a tornacsarnok projekt – függetlenül a Stadion-rehabilitáció állásától – elindulhat, mert a forrás rendelkezésre áll, és a tornász gyakorló melletti szabad terület elegendő hozzá. Az új csarnok építését követően a régi tornász gyakorló lebontásra kerülhet és helyet adhat más egyesületek számára épülő létesítménynek, amire sokan már nagyon rég várnak, ezért tesz meg a VTC és a város is mindent a gyors lebonyolításért. 2017-ben a részletes megvalósíthatósági terveket készítik el a szakemberek, ehhez kérték az egyesületeket igényeinek és szükségleteinek pontosítását, hogy minden szempont bekerüljön a végleges koncepcióba. A tervek szerint így jövőre elindulhat a felújítások sora.

- Megújul a futófolyosó, a dobópálya, és az öltözők is szebbek lesznek - nyilatkozta Németh Attila, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) ügyvezetője. - A megbeszélésen részt vettek a veszprémi küzdősport egyesület képviselői is, őket is szeretnék bevonni az új csarnok kialakítási munkálataiba. Az ügyvezető elmondta, az atlétikai klub 500 millió forintos támogatást kap a Magyar Atlétikai Szövetségtől. - Minden klub a szövetségen keresztül kapja majd a támogatást, hogy a küzdősport pontosan mennyit, azt még nem lehet tudni – tájékoztatott. A Modern Városok programból 1,2 milliárd forint jut a stadionfejlesztésre, a szövetségek azon túl támogatják a sportszervezeteket.

Az atlétikai klub aktívan kiveszi a részét a tervezési munkálatokban, ami számukra azért is fontos, hogy minél megfelelőbb legyen az új épület, épp ezért a kért terveket is pontosan készítik. A vezető elmondta, a kinti dobópályáról sem feledkeznek meg, az szintén felújításra kerül. Információink szerint a Veszprémi Foci Centrum is jól jár, utánpótlásközpontot hoznak létre a Wartha Vince utcában, a Tüzér utcában pedig tao-pályázatból (társasági adókedvezmény) új stadiont építenek a felnőtt korosztály számára.