Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 25. csütörtök // Márk névnap

Egy híján 100 induló

2017. február 03., péntek
Izgalmas, pörgős Kölyök Atlétika versenyt rendezett a VEDAC a Báthoryban, hét veszprémi általános iskola diákjainak részvételével.

2017. január 31-én, a Veszprémi Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola tornatermében rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a veszprémi általános iskolák első és második évfolyamos (2008-2009) diákjainak részvételével lezajlott Kölyök Atlétika versenyt.

A hosszú hetek óta tartó járványok miatt megtizedelt iskolai létszám ellenére népes mezőny – hét iskola 99 diákja – gyűlt össze az eseményen. A legtöbb indulót a házigazda Báthory iskola sorakoztatta fel, de a többi KA csoporttal rendelkező iskola – Deák, Cholnoky, Dózsa, Simonyi – is kiállított csapatokat, valamint érkeztek indulók a Botev és a Szilágyi iskolákból is.

A rendező VEDAC szakmai stábja kitett magáért, a Kölyök Atlétika csoportokat működtető edzők mellett a VEDAC Dobóakadémia utánpótlás sportolói is segítették a lebonyolítást. A legnépszerűbb versenyszámoknak a sípoló rakéta hajítás és a dinnyedobás bizonyult. Minden induló oklevelet és csokit kapott, így a gyerekek elégedetten és jó élményekkel távoztak a versenyről.