Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 18. csütörtök // Andrea névnap

Újabb négy év bizalom

2017. január 31., kedd
A Magyar Atlétikai Szövetség szombaton lebonyolított Évközi, Tisztújító Küldöttgyűlésén Gyulai Miklóst további négy évre megválasztották a szervezet elnökének.

A posztra egyedüliként jelölt eddigi elnököt az 52 küldöttből 49-en támogatták, három szavazat érvénytelen volt. A 46 éves Gyulai Miklós 2009 óta vezeti a MASZ-t, megbízatása a következő olimpiai ciklusra szól.

Az elnök az elmúlt időszakot értékelő beszámolójában kiemelte: az atlétika folyamatosan emelkedő pályán volt a legutóbbi négy évben. London óta nőtt a versenyzők, a tagszervezetek, az edzők száma, és eredményességben is előrelépett a sportág.

Gyulai Miklós azt is hangsúlyozta, hogy 1964 és 1968 után most fordult elő először, hogy két egymást követő olimpián érmet tudott nyerni a magyar atlétika, a Rióban bronzérmes súlylökő, Márton Anita révén pedig 1968 után állhatott fel újra női atléta az olimpiai dobogóra.

"- Rióban négy versenyzőnk végzett az első nyolcban, további kettő pedig az első tizenhat között, ami a nemzetközi atlétika erőviszonyai között komoly eredménynek számít" - jelentette ki az elnök, aki többek között arra is büszke, hogy az elmúlt ciklusban Márton Anita révén hossszú idő után újra volt Fedett pályás Európa-bajnoka a magyar atlétikának és több rangos utánpótlás sikernek is örülhettünk.

A szövetség elnöke beszámolt arról is, hogy több mint fél tucat atlétikai létesítmény készült el vagy újult meg a közelmúltban, de azt is elismerte, hogy a fedett pályás edzéslehetőségeket tekintve egyáltalán nem áll jól a sportág. Emelni kell a fedett létesítmények számát, hogy a téli időszakban is megfelelő körülmények között tudjanak készülni a versenyzők.

A közeljövőt illetően Gyulai Miklós megemlítette, a nemzetközi bajnokságok rendezése felé való újbóli nyitást jelenti, hogy 2018-ban U18-as Ifjúsági Európa-bajnokságot rendezhet Magyarország.

A MASZ két alelnökének ismét Németh Zsoltot és Szalma Lászlót választotta meg a küldöttgyűlés (52 igen), az elnökségbe is a korábbi tagok: dr.Kiss László, Knipl István, Szabóné Molnár Krisztina és Magyariné Oroszi Zsuzsanna kaptak bizalmat, mellettük bekerült a testületbe - nemzetközi tisztségviselőként - Gyulai Márton főtitkár is, aki az Európai Atlétikai Szövetség tanácsának tagja (az elnökségi tagokra leadott szavazatok: 52 igen).

Az Ellenörző Testület elnöki pozíciójában az Évközi, Tisztújító Küldöttgyűlés megerősítette dr. Abiwu-Türk Bettínát (51 igen, 1 érvénytelen szavazat). A testület tagjai: Czeglédi Katalin, dr. Képes Lóránt, dr. Németh Gábor, Somogyi János (52 igen) (mti felhasználásával, forrás: atletika.hu)