Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. március 28. csütörtök // Gedeon névnap

Győr készül a jövő évi EYOF-ra

2016. október 15., szombat
2017. július 23-án kezdődnek Győrben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál versenyei. A programban szereplő tíz sportágban kiemelkedő helyet foglal el az atlétika, amelyen eddig mindig eredményesen szerepelt a sportág utánpótlása.

Az EYOF nyolcnapos versenyein Európa ötven országából mintegy 3600 fő, 14 és 18 év közötti fiatal áll majd rajthoz. Készülnek, szépülnek a létesítmények, közöttük épül az új nyolcsávos atlétikai stadion is.

„- Győr az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál révén sokat ad és sokat is kap” – fogalmazott a jövő év egyik kiemelkedő hazai rendezvényének legutóbbi sajtóeseményén Domanyik Eszter, a győri polgármesteri hivatal Városmarketing és Programszervezési Főosztályának vezetője. Kifejtette, a város nagyszerű létesítményekkel gazdagodik, amelyek a jövőben a győriek mozgáslehetőségét bővítik, míg városukat még inkább megismerik Európában, hiszen már mind az ötven ország jelezte részvételét a győri eseményen.


Új atlétikai stadion várja majd a sportág legjobbjait

Mint mondta, szeretnék a győrieket is bevonni ebbe a rendkívüli programba, éppen ezért örömteli, hogy már több mint 1200-an regisztráltak önkéntesnek, nagyon népszerű az egyetemi EYOF-kurzus és a középiskolák tematikus osztályfőnöki órái is. A város az intézményeit is bevonja, a művészeti intézmények például a nyitóünnepségen is szerepet kapnak, emellett a versenyek ideje alatt számos kísérőrendezvényt, kulturális programot szerveznek, amelyek hazánk és városunk értékeit mutatják be.

„- Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál a nagy olimpia kistestvére, így a szervezők szeretnék többek között a 260 éremátadó ceremóniát is emlékezetessé tenni. A közel 800 díjazott az érmek mellett Hugoo kabalafigurát is kap. A győri Szervező Bizottság a zöld olimpia elveit követve nem élővirágot tervez adni a győzteseknek, hanem olyan papírvirágot, melyet emlékként hazavihetnek az ifjú nyertesek.”

Forrás: atletika.hu

Kapcsolódó linkek:
Az esemény honlapja
Hírek a győri EYOF-ról/ mob.hu
EYOF 2017/eurolympic.org