Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. március 29. péntek // Auguszta névnap

Tudnivalók az Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntőről

2016. augusztus 08., hétfő
A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntő szeptember 3-án és 4-én a Lantos Mihály Sportközpontban található új műanyag atlétikai pályán kerül lebonyolításra.

A részvétel megerősítésének határideje: augusztus 26.

A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntő szeptember 3-án és 4-én a Lantos Mihály Sportközpontban található új műanyag atlétikai pályán kerül lebonyolításra (1149 Budapest, Rákospatak utca 13-27.)

Az eseményre nevezni nem kell, de a döntőbe jutott atlétáknak és a tartalékoknak a döntőben való részvételt (tartalékoknak a részvételi szándékot) augusztus 26-án 16 óráig a versenyiroda@atletika.hu címre küldött e-mailben meg kell erősíteni a MASZ Versenyiroda felé.

A Szuper Liga Döntőbe jutott atléták és a tartalékok névsora augusztus 22-én a MASZ hivatalos honlapján és a MIR-ben jelenik meg. A döntőben való indulási feltételek és minden tudnivaló részletesen a mellékelt versenykiírásban olvashatók. A Magyar Szuper Liga végeredményét kizárólag a Döntőben elért helyezés határozza meg (a hozott pontok nem számítanak). A Döntőn minden versenyszám első három helyezettje éremdíjazásban; 1-8. helyezettje pénzdíjban részesül (csak a döntőben elért helyezés számít).

A pénzdíjak összege függ a versenyző által elért eredménytől is. A helyezésért járó alap pénzdíjon felül az eredmény alapján bónusz pénzdíj is nyerhető. Külön bónusz limitek vannak az első, a második, a harmadik illetve a negyedik-nyolcadik helyezett atléták számára. (Az eredmény bónuszok közül atlétánként csak egy, a legmagasabb érték számítandó.)

A sorozat minden versenyén és a Szuper Liga Döntőn, az eredményekért járó bónuszpontok számításánál szélkompenzációs rendszer került, kerül alkalmazásra, amely módosíthatja az IAAF pontérték táblázatban szereplő eredménypontot. Az érintett versenyszámok: 100m, 200m, 100m gát, 110m gát, távolugrás, hármasugrás.

A Döntőn a Legjobb férfi, illetve női eredményt elérő atléta elnyeri a pénzdíjjal járó Magyar Szuper Liga 2016. évi Abszolút Győztese címet, és további külön díjazások is kiosztásra kerünekl. A részletek a mellékelt kiírásban és pontozási segédletben megtekinthetők. (MASZ)