Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 26. péntek // Ervin névnap

Régi-új felállás, új lendület

2014. november 09., vasárnap
A VEDAC tisztújító közgyűlésén méltatták a leköszönt tisztségviselők munkáját, és megválasztották a következő öt éves ciklus vezetőit is.

A november 6-án tartott eseményen Göttlinger László, VEDAC regnáló elnöke köszöntötte a megjelent sportolókat, edzőket, sportvezetőket és a helyi sajtó képviselőit. Külön köszöntötte Porga Gyulát, Veszprém Megyei Jogú Város polgármesterét és Matolcsi István sport referenst.

A levezető elnök szerepét Németh Attila ügyvezető igazgató töltötte be, aki a kinevezése októberi meghosszabbításának köszönhetően a jövőben is a klub operatív vezetője lesz. A napirend elfogadtatását követőn ismertette a törvényi szabályozások miatt szükségessé vált alapszabály módosításokat, és a klub szervezetét érintő változásokat. A javaslatokat a küldöttek elfogadták, így az elnökség létszáma 6 főről 5-re csökkent, valamint megszűnt a Fegyelmi Bizottság, feladatait az elnökség vette át.

Németh Attila a VEDAC nevében gratulált Porga Gyula polgármesternek az újraválasztásához, és egyben megköszönte a VEDAC-ért tett erőfeszítéseit.

- Azt gondolom, hogy a sport iránti elkötelezettség nem akkor mutatkozik meg, amikor van pénz, hanem amikor nincs! Őszinte hálámat szeretném kifejezni, hogy a legnehezebb időkben sem engedte el a kezünket a városvezetés, amiben polgármester úrnak elévülhetetlen érdemei vannak – hangsúlyozta a klubvezető, majd megköszönte a leköszönő tisztségviselők munkáját, név szerint szólította őket, és felkérte Porga Gyula polgármestert, hogy adja át a díjakat.

A Felügyelő Bizottság összetétele nem változott jelentősen. Németh Ágnes maradt az elnök, aki alapító tagja a VEDAC-nak, könyvvizsgálóként látja el már közel 25 éve ezt a feladatot. Zöld Judit is maradt a felügyelő bizottság tagja, ő a Veszprémi Közüzemi Szolgáltatók Zrt. kontorolőreként került a bizottságba az előző ciklusban. Kónya József, a VEDAC egykori atlétája leköszönt, helyét Szentessy Balázs, a VESC elnöke vette át.

Az elnökség összetétele jelentősebb mértékben változott. Nem vállalta tovább az elnöki feladatok ellátását Göttlinger László, a Veszprémi Közüzemi Szolgáltatók Zrt. korábbi vezérigazgatója, helyét Józsa Tamás polgármesteri kabinetfőnök vette át. Leköszönt továbbá Dr. Rédey Ákos, a Pannon Egyetem egykori rektora, Pipis István, az Egyetem Centrum Kft ügyvezetője, valamint Csik Ferenc megyei sportigazgató, aki az elnökhelyettesi tisztséget is ellátta.

Az új elnökhelyettes Edvy László, a Pannon Egyetem Testnevelés és Sport Intézetének igazgatója lett, aki a regnáló elnökségnek is tagja volt. Bekerült az elnökségbe Dr. Gelencsér András, tanszékvezető egyetemi tanár, Pató Sándor, a Silverfrog Informatika Kft. tulajdonos ügyvezetője, valamint Dr. Földesi Csaba, a Földesi-Herpai Ügyvédi Iroda jogásza.

Porga Gyula gratulált a megválasztott új tisztségviselőknek és a VEDAC idei évi eredményeihez. Kiemelte a magas szintű szakmai munkát, ami a klubnál folyik.

Az egyéb ügyek között Németh Attila röviden ismertette a 2014. évi világversenyeken elért eredményeket. Név szerint megemlítette a legeredményesebb versenyzőket és edzőiket, elmondta, hogy a korábbi hagyományoknak megfelelően a 2014. évi eredményeket a jövő májusi rendes küldött közgyűlésen jutalmazza a klub vezetése. Ismertette továbbá a felnőtt csapatbajnokság eredményét és a legfontosabb statisztikákat. Kiemelte, hogy a VEDAC összesítésben Pápával és Keszthellyel közösen a 4. helyen végzett, viszont az összes induló klub közül a legtöbb pontot szerezte. Szó esett a következő héten induló versenybírói tanfolyamról is.

Tovább folynak VEDAC dóbóakadémia megalapításának előkészületei, a küldött közgyűlésen ez a szándék az egyesület alapszabályába is bekerült.

forrás: hajraveszprem.hu