Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 28. vasárnap // Valéria névnap

Veszprémben járt az országos sorozat

2016. április 29., péntek
A VEDAC is részt vett a Sport legyen a tied! országos programsorozat az április 26-i, veszprémi állomásán.

Kisiskolásokkal telt meg a Veszprémi Aréna sportcsarnoka. A hazai kézilabda fellegvárának számító csarnok küzdőterét egész délelőtt birtokba vehették a különböző sportágakat kipróbálni vágyó diákok. A 750 gyermek részvételével zajló esemény ismét rendkívül színes és aktív kikapcsolódást biztosított a résztvevő diákoknak és az őket kísérő pedagógusoknak.

A 10 órakor kezdődő eseményre érkezőket Veszprém város polgármestere Porga Gyula köszöntötte. A polgármester beszédében hangsúlyozta, hogy a város kiemelt figyelmet szentel az ifjúsági korosztályra irányuló sportfejlesztésekre, hiszen egy olyan „sportos városban”, ahol ennyi példaképre tudnak feltekinteni a gyerekek, minden lehetőséget meg kell teremteni a mozgáshoz. Az eseményt, a programot életre hívó Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárságának helyettes államtitkára Kozmann György, többszörös világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai bronzérmes magyar kenus nyitotta meg, majd Dr. Molnár László, a program koordinációjáért felelős Magyar Diáksport Szövetség szakmai igazgatója üdvözölte a kézilabda magyarországi mekkájának számító városban a sportolni vágyó tanulókat és az őket kísérő pedagógusokat.

A VEDAC színes, játékos feladatokkal készült. Szivacsgátfutás, helyből távol ugrás, medicinlabda dobás is szerepelt a programban, de a magasugrás világcsúcsát is megpróbálhatták a vállalkozó kedvűek súlypontemelkedéssel megérinteni.

Egy kisebb, olimpiai ereklyéket és sporteszközöket felvonultató VEDAC-os kiállítást is megtekinthettek a kilátogatók. A VEDAC Dobóakadémia legújabb, sportágfejlesztési támogatás keretében beszerzett versenykalapácsai is ott díszelegtek a kiállított darabok között.

A Sport Legyen a Tied! program megyei eseményei csak az egyik pillérét jelentik a teljes programnak, hiszen a 2016/17-es tanév első félévében 200 további bemutató esemény kerül lebonyolításra általános iskolákban. Továbbá a program keretében sportszer kihelyezésekre is sor kerül több mint 1000 általános iskolában. Az iskolák elérésekor fontos szempont, hogy minden térség és minden járás azonos érintettséggel szerepeljen a programban, melynek várhatóan a következő tanévben is lesz folytatása.

A Sport Legyen a Tied! program idén minden megyébe ellátogat, a tervek szerint 20 helyszínen, közel 20 sportággal több tízezer gyermeket mozgat meg. A programról bővebben a www.asportlegyenatied.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.