Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 26. péntek // Ervin névnap

Dobóakadémia a királynék városában

2015. január 05., hétfő
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club, azon belül is a dobó szakág rangos elismerése az az akadémiai titulus, melyet hétfő délután kapott meg a fennállásának 25. évébe lépő klub.

A városházán Porga Gyula polgármester és Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatójának társaságában a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Gyulai Miklós közölte: az országban harmadikként dicsekedhetnek a veszprémiek a Nemzeti Atlétikai Akadémiához való csatlakozással.

A VEDAC célja – mondta Németh Attila – olyan infrastruktúra létrehozása, amely hozzájárulhat a szakág nemzetközi szintű eredményeihez.

Gyulai Miklós szerint a londoni olimpia után a MASZ újonnan felállt szakmai vezetésének egyik legfontosabb célja a kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakosztályok, sportolók támogatása. Eddig Szombathelyen, Székesfehérváron alakult akadémia, melyhez most Veszprém is csatlakozhatott.

A VEDAC Dobóakadémia vezetője az a Tudja Julianna, aki a klub athéni olimpikonja volt, a gazdasági vezető Németh Attila, a szakmai vezető pedig Zentai Tibor. A szövetség mintegy tízmillió forintos éves támogatásával a klub költségvetése 50 millió forint fölé emelkedik.

forrás: vehirsport.hu